Nyári ízesített vizek

Nagyon népszerűek nyáron az ízesített ásványvizek. Na de miből vannak? Megnézted egyszer is? Persze kényelmes lekapni a polcról a boltban, mint némi előre gondolkodással elkészíteni. 

Összegyűjtöttem Nektek egy pár ötletet. Tulajdonképpen  a klasszikus limonádé továbbgondolása, cukormentesen, netán mézzel, agavésziruppal édesítve. (Az agavét cukorbetegek is használhatják, módjával persze, de tképpen fruktóz).

Hozzávalók:

lehűtött víz -  tisztított vagy csapvíz is jó, jégkocka

gyümölcsök - friss vagy fagyasztott málna, bogyós gyümölcsök, dinnye, citrusfélék, barack, alma, stb. Ha szükséges, apróra darabolva. Ha a héja is belekerül, pl. citrom, lime, akkor lehetőleg bio legyen, de ez sajnos ritkán kapható. Akkor alaposan mosd meg legalább

zöldségek - uborka, zellerszár

fűszerek - gyömbér, vanilia, szegfűszeg, fahéj, kardamom, stb

friss fűszernövények  bazsalikom, menta, citromfű, kakukkfű, koriander, petrezselyem, rozmaring

ehető virágok - levendulavirág, rózsaszirom, hibiszkusz, bodzavirág, akácvirág

egyéb ízesítők - rózsavíz, narancsvirágvíz

Elkészítése: válogass az ízlésed szerint a fentiekből, tedd egy nagy kancsóba némi jéggel, és máris lehet kiülni a teraszra, erkélyre.

Én szeretem a limonádét egy löttyintés rózsavízzel.

Vagy uborka-bazsalikom, 

vagy menta-alma

menta-málna

menta bármivel,

lime-menta

narancs- fahéjkardamom

eper-bazsalikom

sárgadinnye-bazsalikom

gyömbér-alma

citrom-levendula

alma-citromfű

Szóval csak fantázia kérdése. Ha gondolod, tehetsz bele mézet, vagy agavé szirupot, de szerintem így is finom és frissítő és alig tartalmaz kalóriát.

koktél.jpg

Címkék: üdítő