Hogyan keverd az argánolajat?

A legegyszerűbb, ha csak úgy magában kened arcra, hajra, körömre, stb.

Alapinformációkat erről itt olvashatsz >> 

És enni is lehet>>

Persze, a legtöbbször krémekbe keverve találkozunk az argánnal. Ha kencekeverésre vállalkozol, kedves blogolvasó, akkor is számos receptet találsz itt vagy a neten.

Minden valamire való beauty-bloggerina írt már az argánolajról, ja és a sheavajról is. Ezért én most csak egy pár ötletet szeretnék adni, hogy megalkothasd a saját, személyre szabott olajodat.

Arc- és testápoló olajokat keverni maga a gyönyörűség, mert kevés munka, némi kreativitás és pár olaj kell hozzá. Az eredmény pedig isteni.

Nem kell félni az olajokat használni! Még zsírosabb bőrállapotban sem! Csak jól kell választani. Egyes irodalom alapján az argánolaj lehet komedóképző, de ezt mások szerint éppen kiegyensúlyozza a faggyútermelést. Aki hajlamos rá, biztonságból inkább keverje kamélia vagy tamanu olajjal.

Alapolajnak most vegyük az argánt (később esetleg írok a többiről is). Stabil olaj, sokáig eltarthat ó, igaz a jó minőségű argánolaj kissé diós-pörkölt illatú. Jól keverednek benne az egyéb növényi olajok, illóolajok.

Avokádó olaj - száraz, érzékeny bőrre ajánlott, gazdag vitaminokban. Ekcéma, pikkelysömör tüneteit enyhíti. Hülyén hangzik egy olajról, de hidratáló hatású is.

Tamanu olaj - (ez az én kedvencem) az argánnal keverve csökken az erős illata is, amellett számos bőrproblémát kisimít -  erről itt is többször volt már szó, nem ismétlem

Ligetszépe / vagy borágó olaj - mindkettő magas GLA tartalmú, ami javítja a károsodott vagy öregedő bőr képét. Gyulladt, hámló bőrre

Fehér tajtékvirág olaj -  regeneráló és hidratáló

Körömvirágolaj - ha már a betegségeknél járunk - égésekre, kis sebekre, gyulladásokra a körömvirággal érdemes keverni. A körömvirág olaj az mindig macerátum, azaz áztatással készült olaj. Az alapja mandula, szója vagy sima napraforgó olaj. Ezt egyébként otthon is el lehet készíteni így >>>

Ricinusolaj - ez szerintem egy méltatlanul mellőzött olaj, amiről a hashajtás jut eszünkbe, pedig szerintem arra már nem is igen használják. Pedig egyrészt igen hasznos minden szőrféleségre, úgymint haj, szempilla. Másrészt antibiotikus, gyulladásgátló és gombaölő hatású is. Hajolajokba mindig érdemes tenni.

Rizsolaj - szintén regeneráló és hidratáló, kicsit könnyíti az argánolajat, light olaj

Gránátalma magolaj - pár %-ban kell csak keverni az argánolajjal és fokozza a ránctalanító hatást

Vadrózsa vagy csipkebogyó magolaj - szintés simítja a ráncokat, fokozza a kollagéntermelést

Kendermagolaj -  bőrtápláló, gyógyítja az ekcémás hámlást

Jojoba olaj - jól felszívódó, az emberi bőr faggyújához leginkább hasonlító olaj. Hajápolásra is jó, de bármelyik bőrtípusra is.

Sárgarépa olaj - szép színű bőrtápláló olaj lesz száraz bőrre.

És még számtalan lehetőség van, próbálgassatok bátran!

A legtöbb olaj kapható  a Naturkence webáruházban....

argán.jpeg

Címkék: argánolaj