Olaj a hajra - hajsorozat 5.

Igen, olaj a hajra! Még a zsírosodásra hajlamosra is. Nem kell félni tőle, mert rendkívül táplálja a hajat, hajhagymákat, fényesíti és erősíti.

Milyen olajat használhatunk?

Röviden:  szinte bármilyet, ha az jó minőségű, hidegen sajtolt olaj, akár napraforgó vagy olivaolaj is lehet.

Hosszabban:

Avokádóolaj - számos hajproblémára, vékonyszálú vagy száraz, korpás hajra, természetes fényvédő, magnézium, réz, vas és folsav - mind segíti a haj egészségét. Samponhoz, balzsamhoz, forró olajos masszázshoz ajánlott.

(Ne felejtsétek, hogy a friss avokádó is isteni a hajra, egy kis natúr joghurttal elkeverve!)

Argánolaj -  sérült, töredezett hajra, élettelen kócra erősítő, magas E vitamin és karotin tartalmú

Brokkolimag olaj -  minden hajtípusra jó, a szilikontartalmú hajápolók kiváltására. Fényes, könnyen kezelhető lesz a haj

Jojobaolaj - antibakteriális és gombaölő, javítja a fejbőr vérkeringését. Hajkondicionálásra, száraz hajra, vagy vegyi anyagoktól károsodott hajra

Kókuszolaj - a kókuszolaj egyszerűen mindenre jó. Enni, kenni, arcra, testre, hajra

Makadámiaolaj -  könnyen és gyorsan felszívódó olaj, segíti a hidratáltság fenntartását, kondicionálja a száraz, törött hajat. Regeneráló hajpakolásra, samponba. 

További okosságok a makadámiáról itt>>>

Murumuru vaj - vegyileg kezelt, károsodott hajra gyógyhatású  - itt említeném meg a tucuma vajat is, ami nagyon hasonló hatású. Javítja a haj (és a bőr) rugalmasságát és hidratáltságát

Olivaolaj -  serkenti a hajnövekedést, persze csak az extra szűz olaj, gazdag telítetlen zsírsavai fényt adnak a hajnak. Bevált módszer a ricinus, oliva és kókuszolaj egyenlő arányú keveréke.

Ricinusolaj - erről már volt szó itt>>>>

Szezámolaj - ősi ayurvedikus alapolaj, szép fényes és sötét hajad lesz a rendszeres használatával. Sérült vagy korpás hajra, segíti a hajnövekedést. Állítólag sötétíti a hajat, kezdődő őszülés esetén, de erről nincs tapasztalatom. A legjobb a meleg olajat a hajba, fejbőrbe dörzsölni.

olaj.jpg


Csak néhány lehetőség, ami most felsoroltam, és még a nagyon egzotikus olajokat, vajakat ki is hagytam. De nem is kell egyszerre mindent használni, előbb-utóbb mindenkinek kialakul 1-2 kedvenc és bevált olajreceptje. És ráadásul lehet bátran vegyíteni is! Egy megrögzött kencekeverőnél pedig mindig akad valami maradék olaj is.

Folyt. köv. legközelebb arról, hogyan használjuk ezeket az olajakat ?

Címkék: hajápolás