Kendermagolaj

 A Cannabis sativa  magjából sajtolt olaj - természetesen hidegen sajtolt, bio minőségűről van szó. 

Méltatlanul  keveset használt olaj. Pedig kiválóan táplálja a bőrt, regeneráló, revitalizáló. Véd a baktériumoktól, vírusoktól is. Ebben az olajban ideális arányban találjuk az omega-3 és omega-6 -ot, a bőr lipidrétegéhez nagyon hasonlóan. Tartalmaz B1, B3, B4, B6, A, E vitaminokat, karotinokat, ásványi anyagokat.
Szerves kender olajSzáraz bőrre, érett bőrre, irritált bőrre.  Nagyon jól bőrpuhító és hidratáló. Simítja a ráncokat is. Nyugtató, hamar enyhíti a bőrpírt, viszketést. Használható egyébként pattanásos bőrre is, mert nem komedó-képző, és javítja a heges-aknés bőrképet. De ez egyénileg kipróbálandó, nem mindenkinek vált be.

Ekcémás bőrre kívül-belül használható, azaz naponta egy kiskanálnyit lehet enni is. Csökkenti a száraz, viszkető érzést. Kamilla, tömjén vagy levendula olajjal lehet még fokozni.

Normál, száraz, öregecske bőrre való. Szérumba, arckrémekbe, testápolókba, szépségolajokba tehető. Most nyáron naptejekbe is, jó fényvédő.

Egy gyorsan készíthető arc/ vagy testápoló olaj:

50 ml kenderolaj, 30 ml vadrózsaolaj olaj, 20 ml ligetszépe, 20 csepp illóolaj - személyes kedvencem a sárgarépamag illóolaj, de szabadon választható a kedvenc illó.


Ajánlom még testápoló vajakhoz is, pl. a mi habos-krémes sheavaj receptünkhöz is. Ha kendermag olajjal készíted, a nap által megviselt, kiszáradt vagy ekcémás, hámló és viszkető bőröd meghálálja.

Elkészítése itt>>>

Végül pedig száraz, töredezett hajra is kenheted: vegyesen oliva, jojoba vagy argánolajjal, esetleg kókuszolajjal.

A maradék kendermag olajat pedig nyugodtan fogyaszd el. Naponta 1-2  teáskanálnyi magában lenyelve, vagy salátára, ételekre loccsantva belsőleg is támogatja a szép bőrt. Kiegyensúlyozott zsírsavösszetételével csökkenti a koleszterin- és triglicerid szintet, a vérnyomást.

Itt >>> kapható bio kenderolaj és további ötletek, információk