Kik vagytok, Vásárlók?

Nem régen kértünk Benneteket egy pár perces felmérés kitöltésére. Most lezárult és még feldolgozzuk, de pár statisztikai adatot már tudunk. A kérdőív kitöltése önkéntes, felhíváson alapult így messze nem reprezentatív.

Nem meglepő persze, de a kitöltők  97 %%-a nő. Kb. ezt látjuk a vásárlásoknál is. (Csak érdekességként azért van pl. férfi vásárlónk, aki pipák javításához vásárolja a karnauba viaszt).

Kor szerinti megoszlás: 18-29 év között 15%, 30-40 között 32%, 40-50 között 30%, 50-60 között 18% és 60 feletti 7%. Azaz a vásárlók kétharmada a 30-50 év közötti.

A kérdőívet kitöltők  87 %-a vásárolt már nálunk. Nem véletlen ez a magas arány, mert a kérdőívet az érte el, aki kapcsolatba került már velünk. Hírlevélben, Fb-én és a webáruház kezdőoldalán tettük közé.

Számtalan javaslatot kaptunk új termékekre és a webáruház kinézetének változtatására. A kategóriák elrendezésére is, de ez olyan szerteágazó, hogy még nem tudom, hogyan integráljuk. Az új termékjavaslatokat folyamatosan fogjuk értékelni és bevezetni.

A szállítással és fizetési módokkal alapvetően elégedettek a vásárlóink. A legtöbben utánvétellel vásárolnak. Csomagautomata átvevőhelyet csak néhányan kértek.

Mobiltelefonos fizetési módra is kérdeztünk, szintén kevesen javasolták. Ezt már kb. 2014 elején próbáltuk pár hétig, de akkor még olyan nehézkesen működött, alig tudott valaki így fizetni. De azóta új cégek is megjelentek ezzel a fizetési szolgáltatással.

A webáruház kinézetére  3,62 átlagot kaptunk, ez ugye erős közepes. Ezért hamarosan sminkelés lesz. Egy ideje tervezzük amúgy is a webáruház új design-ját. 

Köszönjük mindenkinek, aki kitöltötte a kérdőívet!