Swazi Secrets

Egyelőre nem kapható a kedvelt Swazi Secrets márka, így a webáruházban sem elérhető.

A márkát ill. a szövetkezetet a szváziföldi anyakirálynő és a Kellogg Alapítvány hozta létre a bennszülött nők segítésére még 2004-ben. Vadon gyűjtött gyümölcsök, magok felhasználásával, fair trade elvek szerint készítették a növényi olajokat - marula, ximénia - és ezek felhasználásával tiszta, jó minőségű szappanokat, és néhány más kozmetikumot.

Ez így nagyszerűen működött, tisztes jövedelmet biztosított az egyébként napi 1-2 dollárból élő vidékieknek. Új termékeket terveztek, én is írtam itt a tesztelésre kapott arckrémekről. De az utóbbi 1-2 évben egyre több anyagi nehézségük jelentkezett. Pl. csomagolóanyag hiányában nem tudtak szállítani.

Végül értesítést küldtek, hogy egy amerikai cég felvásárolta a szövetkezetet és így megszűnik a Swazi Secrets mint önálló márka. De a legújabb hírek szerint mégis lesz hamarosan, megújulva, vagy más céggel, ezt még nem látom világosan.

Hát, én igazán sajnálom ezt. Marula olajat máshonnan tudunk beszerezni, de korántsem olyan jó minőségben. Ximénia olajból rendesen készleteztünk, amikor láttuk a nehézségeket. De már csak utolsó pár darab van és vége.

marula.jpg