Szwáziföld és a marula olaj

  Hatalmas hegycsúcsok, csodás vízesések, sűrű erdők... a kontinenes legkisebb állama Afrika Svájca lehetne. A valóság azonban egészen más. Aszályos évek, talajerózió teszi tönkre a mezőgazdaságot. Magas a HIV fertőzöttek száma és a munkanélküliség. A lakosság nagyrésze napi 1 euróból él. Különösen nehéz a tradicionális trásadalomban élők aránya. Mindeközben a király fényességes születésnapi ünnepségeket tart, új luxusautókat és új feleségeket vesz ( ha jól tudom per pillanat 4 felesége van).

Ebből az ördögi körből segít kiutat találni több fair trade szervezet, amely a vidéki, benszülött közösségek által termelt javakat rendes áron veszi meg.

Ilyen termék a marula olaj is. Ez egy csodálatos vadon termő fa gyümölcsének hidegen sajtolt olaja, az afrikai nőket egész életükben végigkiséri. A fa minden részét hasznosítják gyógyászati, kozmetikai és rituális célokra. Az olaj  rendkivül értékes, mostanában fedezi fel a kozmetikai ipar is. Anti-aging, ránctalanító, tele antioxidánssal.

Terhességi csíkok ellen kiváló, mert fokozza a  bőr rugalmasságát, szemráncolajnak, masszázsolajnak, hajápolónak, stb. használható.

További érdekességeket találsz a www.naturkence.hu honlapon, a receptkönyvben és folyamatosan, ha feliratkozol a hírlevélre.

Bővebben a gyártásról itt>>