Új év- új-donságok

Régen írtam a blogba, de kicsit zűrös volt az évvége, vagyis a december. Még nem is írtam az újdonságokról: érkezett néhány különlegesség. Íme:

Murumuru vaj

 Nagyon magas vitamin- és ásványi anyag tartalmú halvány sárgás vaj Amazóniából. Rendkivül jó hidratáló, magas laurin- és mirisztinsav tartalmú. Nagyon jó hajápoló, sérült, töredező hajra gyógyír. Nehezen avasodik.  Testápolók, ajakbalzsamok, hajbalzsamok és szappan alapanyag lehet, kb. úgy lehet számolni vele, mint a kókuszolajjal. Érdemes kb. 10% arányban használni. Szappankészítők figyelmébe: isteni szilárd sampon készíthető murumuru, rhassoul agyag és kakaóvaj vayg sheavajjal.

Tucuma vaj

Hasonló a murumuruhoz az összetétele. Testhőmérsékleten jól olvad, jó bőrpuhító ezért szeretik masszázskrémek összetevőjeként pl. Szintén kiváló hajápoló. Zapota olajjal és még tetszés szerint választható olajjal  hajpakolást készíthetsz. Egyes esetekben megállítja a hajhullást és helyreállítja a károsodott hajszerkezetet.

Pálmamag olaj

  A fentiekhez hasonló az összetétele, de Ghánából származik. Jól habzik, ezért szappanhoz, samponokhoz érdemes használni.

Természetesen az összes új termék fair trade, nem termesztett hanem vadon élő fák gyümölcséből készült, kézzel és környezetkímélő módon.

Hamarosan receptek is lesznek hozzá.