Kombo vaj reumásoknak

Ismét kapható a webáruházban a kombo vaj!

A kombo az afrikai szerecsendiónak is nevezett gyümölcsből préselt sötét színű vaj. Na, ez az egyetlen hátránya, ez a sötétbarna szín. Amíg nem szívódik fel ugyanis, meglehetősen fog, de lemosható - kimosható azért.

kombo vaj.jpg

Egyébként viszont csodás hatású - nemcsak szerintem, hanem a vásárlói visszajelzésekből. Erős gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító anyagok találhatóak benne ugyanis. Én is használom - sajnos elég gyakran szétmegy a bokám és a térdem.

Különösen osteoartritis, reumatoid artritis, köszvény, posztoperatív fájdalom és sportsérülések esetén használják. Egyike azoknak a növényeknek, melyek hatását tudományos kutatások igazolják. (Konkrétan a kombo vajat az amerikai Rutgers Egyetemen )

Használható önmagában is, de keverheted más tiszta növényi olajjal vagy vajjal 1:1 arányban.

Erre kiválóan alkalmas a shea vaj például, amely fahéjsav tartalmával növeli a keverék hatásosságát. De használhatunk hozzá kakaóvajat, mangóvajat, kókuszolajat, mandulaolajat is.

Tamanu olajjal kiváló balzsam készíthető belőle, ami bőrvörösségre, és arthritisre jó hatású lehet.

Egy példa:

Shea - kombo  gyógykenőcs fájdalmas ízületekre, gyulladásokra

80 g sheavaj

20  g kakaóvaj

30 g kombo vaj

30 g jojobaolaj

15 csepp borókaolaj

10 csepp koriander

15 csepp cédrusolaj

kenőcs.jpgIlyen csúnyácska-barnácska kenőcs lesz

Elkészítése: vízfürdő felett óvatosan olvaszd fel a kakaóvajat és sheavajat. Ne melegíts túl, csak éppen olvadjon el. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a kombo vajat és a jojoba olajat. Tegyük a hűtőbe,amig kicsit szilárdulni kezd. Most egy elektromos habverővel keverjük 5-6 percig. Két percre tegyük vissza a hidegre,majd ismét 5-6 perc keverés. Folytassuk, amíg teljesen kihűl és szép tejszínhabos lesz. Az illóolajokat a legutolsó keverésnél adjuk hozzá.

Használata: izom- vagy ízületi fájdalom, sportsérülés esetén kenjük az érintett területre.

Tiszta, 100% növényi vaj!

A hozzávalókat megtalálod a www.naturkence.hu oldalon.