Teafaolaj télen-nyáron

Az aboriginalok (ausztrál őslakók) házipatikája a teafa levele, olaja. Egyszer olvastam valahol, hogyha atomháború, világháború, üstökös miatt elpusztul a földi civilizáció, akkor egy ausztrál bennszülöttet kell követni, ők életben maradnak bárhol, bármilyen körülmények között. Ebben komoly része van a teafának is, ami Ausztráliában őshonos. Manapság vannak próbálkozások máshol is termeszteni, de a valódi, jó minőségű csak ez lesz. Mi a levélből vízgőz desztillációval előállított illóolajat szoktuk használni.

A teafaolaj az egyik legjobb fertőtlenítő, vírus- baktérium- és gombaölő, sebgyógyító, gyulladáscsökkentő.  Még hígítatlanul is jól tolerálja az emberi szervezet, nem károsítja a bőrt, nyálkahártyát. Semmi káros mellékhatása nincs.

melaleuca_alternifolia_leaf_oil.jpg

Itt található leírás a bio teafa olajról >> 

Néhány tipp a használatához:

Fertőtlenítésre

a háztartásban bármilyen lemosásra, felmosásra, elmosásra a vízhez vagy mosogatószerhez, mosószerhez adva pár cseppet

gyors megoldás nyáron ha nincs alkalom kézmosásra, ha pár csepp teafa illóolajjal átdörzsöljük a kezünket

kis sebek, horzsolások fertőtlenítése pár csepp teafaolajjal

szájüregi gyulladások, fertőzések esetén öblögetéshez pár csepp olaj

herpesz kezelésére is gyorssegély a pici mandulaolajban elkevert teafa illóolaj

Gyulladáscsökkentésre

rovarcsípés, leégés esetén gyors fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő ha egy teáskanál finomítatlan olajba (mandula, oliva, stb), 3 csepp teafaolajat keverünk és ezzel kenjük át az érintett részt

Gombaölő

egyre több embert érint a bőrgomba, körömgomba. Megelőző lábfürdőt készíthetünk 2-3 liter vízhez adott fürdősóval ( 2 evőkanál sót 20 csepp teafa olajjal keverve)

ha már kialakult a körömgomba, egyszerűen a tömény olajat cseppentsük a körömre. Sajnálatosan hosszú folyamat, hetente 2-3 alkalommal kell alkalmazni, amíg az egészséges köröm nem kezd el nőni

a bőrgomba esetén szintén kevés jó minőségű olajban keverve lehet kenni

Akne

fertőtlenítő lemosót készíthetünk 100 ml desztillált vízbe 10-15 csepp teafa olajat adagolva (hűtőben tartani és felrázni használatkor)

Haj, fejbőr kezelése

a teafaolaj csökkenti a viszketést, a korpásodást és szabályozza a faggyútermelést. Egyszerűen a napi samponhoz (ami ugye natur, SLS és egyéb mentes!) keverjünk 3 csepp teafa olajat.

És még számtalan felhasználási lehetőség!

Itt a nyár, nyaralás, szúnyogcsípés, leégés!  Ezért mindig legyen teafaolaj nálunk.

Címkék: teafa olaj