Karácsony 2. Ucuuba testápoló vaj

Az ucuuba vaj egy dél-amerikai növény magjából készül barnás, édeskés illatú kemény vaj.Termőhelyén sokoldalúan használják, a mindennapi élet része. Bizonyítottan gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz, így a reuma, ekcéma, egyéb gyulladásos betegségekben hasznos. A vitaminban (retinol)  és C vitaminokban is gazdag. Ezért ideális a bőr textúrájának javítására, a finom ráncok eltüntetésére és az aknés problémák csökkentésére. 

ucu.png

Segíti a bőrvörösség csökkentését is. Na és még a haj ápolására is pompás, javítja a hajszálak rugalmasságát.

Ennyi jótékony hatása van, miért ne próbálnánk ki?  Még az ára sem rossz. Meglehetősen kemény vaj, ezért csak 5 - 50% arányban használjuk.

Ucuuba testápoló vaj száraz bőrre

100 g ucuuba vaj

50 g sheavaj

70 g kenderolaj - más könnyű olajat is lehet helyette használni

illóolaj tetszés szerint.

Elkészítése:

Vízfürdőben lassan olvaszd meg a vajakat, ha szépen elolvadt, vedd le a tűzről. Majd keverd bele az olajat és hűtsd szobahőmérsékletre. Gyorsítható hideg vízbe állítva vagy a hűtőben. Ha kihűlt keverd erőteljesen habosra egy habverővel vagy robotgéppel. Most tedd bele az illóolajat, de ez el is hagyható. Ezzel készen is van. Kanalazd át egy szép tégelybe és ne felejtsd el felcímkézni. A szavatossága a benne levő alapanyagoktól függ, de nem igazán romlandó.