Enni - inni - kenni! Mi az?
Az argánolaj, bizony.
Itt egy cikk >> az argánolaj fogyasztásáról - mármint belsőleg. Csökkenti a koleszterinszintet - azaz csak a rossz koleszterinét. Csökkenti a stroke, és egyéb szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Napi 15-25 ml fogyasztása javasolt. Ez azért jóval drágább bármelyik tablettánál, de mennyivel egészségesebb! Az étkezési olaj némileg olcsóbb azért, de így is aranyárú.
Étkezésre a pörkölt argánolajat szokták használni, kellemes mogyorós íze és illata van. Könnyű a marokkóiaknak, ahol az argán terem, na de ott sem krumplit sütnek benne, inkább csak az ételre löttyintenek belőle. Híres és nagyon finom az amalou nevű mártogatós vagy kenőke: pörkölt argánolaj, mandula és méz. Nyami: