Konjac arctisztító szivacs

 Új termékünk a webáruházban a konjac szivacs.

A konjac pálma Indokína térségében terem, magasabb területeken. A Naturkence webáruházban a legjobb, dél-koreai tiszta levegőjű környezetben termett konjac szivacs kapható.

Európában új és trendi a használata, de Ázsiában a pálma gyökérgumóját mintegy 1500 éve használják. Főleg étkezésre, mert gazdag tápanyagban és alacsony kalória tartalmú. Persze ez csak az utóbbi évtizedekben érdekes felfedezés, mert évszázadok alatt örültek ha volt mit enni. Nálunk is kapható most már a konjac liszt, a fogyókúra támogatására. rengeteg vizet vesz fel és gyorsan. Ezért komolyan kell venni az egyidejű bőséges folyadékfogyasztást, mert megköt mint a beton.

Később a finom pálma darabokat a kisbabák mosdatásához is használták. Namármost. A japán gésák bármit megtettek a szépségük megőrzésére, fokozására ( gondolj például a fülemüle ürülékből készült pakolásra!), így fedezték fel a konjac szivacsot arc- és testápolásra.

A Konjac Sponge Company Koreában a Jeju szigeteken, tiszta és gyönyörű környezetben termő növényből készíti a szivacsot. Mélytisztító, pH semleges pihe-puha szivacs. A legérzékenyebb bőrtípusra is jó, így a pici babák bőrére vagy szemkörnyékre is. A nagyon finom növényi rostok tartalmaznak fehérjét, szénhidrátot, vasat, foszfort és számos vitamint (A, E, D,  B vitamin többféle, C vitamin, folsav). 

Hatékonyan eltávolítja a koszt, az elhalt hámsejteket, tisztítja a pórusokat. Nagyon finom rostjai miatt a rozaceás, érzékeny és irritált bőrre is alkalmas. Nem sérti a bőr felületét. Borotválkozás után is javasolt, tisztítja és nyugtatja a bőrt.

Használata: 

szárazon kopogósan kemény a szivacs, ezért langyos vízbe kell áztatni amíg puha nem lesz. Lehet csak tiszta vízzel használni. Ha erős sminket szeretsz, akkor szappannal vagy arclemosóval is használhatod a szivacsot. De ezzel megrövidíted az élettartamát. Pár percig gyengéd, körkörös mozdulatokkal dörzsöld át a bőrt.  Mindig alaposan öblítsd ki, de ne csavard, csak két tenyér között lapogasd ki. Két használat között felakasztva szárítsd meg. Gyorsan szárad, ezért a baktériumok nem igen szaporodnak el. Javasolt azért 2 hetente pár percig főzni is. Így 2-4 hónapig használhatod. 

Milyen előnyei vannak a Konjac szivacsnak?

  • 100% -ban természetes növényi rostok
  • tele van ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal
  • nem mérgező
  • 100% -ban mentes a szennyeződéstől és nem szennyezi a környezetet
  • környezetbarát
  • 100% vegán és állatkísérlet mentes fenntartható termesztés
  • környezetvédelmi szempontból biztonságos
  • kíméli a bőrt
  • 100% szinezékmentes
  • 100% adalékmentes
  • 100% -ban biológiailag lebomló, komposztálható

Végül arról, miért a Konjac Sponge Company szivacsot ajánlom?

Egy egyszerű, nem tudományos igényű kísérletem:

Íme két száraz szivacs: a fehér olcsó kínai termék, a rózsaszín a kamillás Konjac Sponge.

konjac2.JPG

Első látásra is kisebb a kínai, és ami nem látszik, vizesen lényegesen puhább a rózsaszín szivacs. Így sokkal kellemesebb a használata is. Ami igazságosan történt, felváltva naponta-kétnaponta használtam.

Két hónap múlva:

konjac3.JPG

A méretkülönbség szintén látható. A rózsaszínnek megmaradt a pihe-puhasága, a fehéret egyre nehezebb átitatni a vízzel és nehezebb kimosni is, valahogy piszkosabbnak érzem. Mindenképpen kellemesebb a rózsaszínnel mosdani, jobban érzi a bőröm magát utána. De egyébként még használható mindkettő szerintem 1-2 hónapig. De ha fekete pöttyöket láttok, azonnal kidobni!