Natúr szappan allergiások számára

Natúr szappan alatt olyan, akár hajmosásra is használható szappanokat értünk, melyek kizárólag természetes anyagokból készültek. Nincs vegyszer, nincs kémiai illatanyag.

A natúr szappannak nincsenek negatív hatásai, sőt, képes arra, hogy táplálja a bőrt és csökkentse az allergiás tüneteket, a viszketést, gyulladást, irritációt.

 

Natúr szappanok alapanyagai

Szappant a feljegyzések szerint, már több, mint négyezer éve használunk különböző változatokban.

A natúr szappanok készülhetnek oliva olaj, vagy shea vaj alapból is. Ez azt jelenti, hogy a szappan 70-80-90 százaléka ebből az alapanyagból van. A shea vaj és az olíva olaj jótékony hatásai: hidratálja a bőrt, puhítja. Regenerálja a bőrszövetet, erősebbé teszi, feszesíti a bőrt. Mindezeken túl, természetesen a szappan elsősorban tisztítja a bőrt. A hidratálás, nyugtatás csak pozitív mellékhatások.

Allergiás, ekcémás bőrtünetek esetén sokan esküsznek a kecsketej alapú szappanra.

Sajnos sosem lehet tudni teljes pontossággal, hogy az allergia miért jelentkezik. Ezért belső méregtelenítésre, és natúr kozmetikai termékekre egyaránt szükség van a tünetek enyhüléséhez. Első lépés lehet egy finom illatú natúr szappan kiválasztása, amivel akár hajat is lehet mosni.

 

A tesztek azt mutatják, hogy lényegesen nagyobb az otthon készül szappanok hidratáló képessége, mert a készítés során nem vész el belőle a glicerin, illetve általában sokkal több zsiradékot tesznek bele, mint amennyi az elszappanosításhoz kell, ezért jobban ápol.

 natur-szappan.jpg

Natúr szappan variációk

Ha nem szeretnénk otthon szappanfőzéssel tölteni a hétvégét, akkor találnunk kell egy megbízható natúr termékeket forgalmazó boltot, és ott kiválasztani a megfelelő szappanokat a családszámára.

Például az Aleppo natúr szappan fekete kömény olajjal kimondottan gyulladt, viszkető, irritált bőrre ajánlott és antibakteriális hatású.

Az Aleppo szappan készítése helyéről, Szíriából Aleppo városáról kapta a nevét. Hipoallergén, rendkívül alacsony lúgtartalommal készült, így nagyon kíméletes tisztítja a bőrt. Hidratáló tulajdonsága van, eltávolítja a felesleges faggyút, csecsemők is használhatják. Arc és a test tisztítása mellett haj mosásra is használható. Irritált, gyulladásos, pattanásos, ekcémás bőrt nyugtatja és fertőtlenít, ezzel csökkentve a gyulladásos tüneteket, megelőzi a pattanások kialakulását, elfertőződését.

A fekete kömény olaj tele van esszenciális zsírsavakkal, antiszeptikus, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatású.

 

Összegezve, a natúr szappan természetes anyagokból készül, ezért nincsenek káros mellékhatásai. Hosszútávon ápolja, hidratálja a bőrt, nem csak az arcon, hanem az egész testen. Allergia, ekcéma esetén kimondottan javasolt olívaolajjal, shea vajjal vagy kecsketejjel készült szappant használni, mert csökkenteni fogja a tüneteket és megelőzi a további károsodásokat.

A naturkence.hu natúrkozmetikum webáruházban csak természetes összetevőkből készült szappanokat találsz! Válogass kedvedre a natúr szappan oldalon!