Szappan házilag

Te is tudsz szappant készíteni!

A szappankészítésről

Tudtad, hogy nem muszáj megelégedned a boltban kapható, rengeteg kemikáliát tartalmazó szappanokkal? Hiszen akár otthon saját kezűleg is készíthetsz magadnak szappant, ráadásul számtalan variációval!
A továbbiakban szeretnénk bemutatni egy kedves vásárlónk saját kezűleg készített szappanjait, melyekhez számtalan hozzávalót a naturkence webáruház kínálatából szerzett be!

 Kókusz szappan, illetve parajdi só szappan!
A 130%-os kókuszszappan egy rendkívül jól habzó szappan, habja finom krémes, és rendkívül jó tisztító hatással bír. Hidratálja a bőrt. Teljesen természetes, kókuszzsírt tartalmaz 100%-ban.
Minél magasabb a szappan sótartalma annál kevésbé habzik, ám ezzel tisztító erejéből nem veszít. Illatmentes, teljesen természetes összetevőket tartalmaz, pálmaolaj mentes és vegán. A só szappan, a benne található só szemcsék miatt radírozó hatással is rendelkezik. (ehhez a szappandarabbal közvetlenül kell a bőrt átsimítani vele). A só serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, ezáltal frissebbé varázsolja a bőrt. Magas só tartalma miatt erős baktériumölő hatású.

 Zöld teás szappan borsmentával, olíva olajos szappan, illetve olíva olajos-rózsaszín agyagos szappanok. A képen látható még ezen kívül kókuszos-mákos szappan is.

Az olívaolajos szappannak enyhe, krémes habja van. Az olívaolaj javítja a bőr védekező képességét, gyulladáscsökkentő hatással bír, valamint jelentős az E és A-vitamin tartalma. Igazán jó bőr ápoló. A szappan puhább mint a kókusz vagy só szappan, így hamarabb is fogy el, cserébe viszont egy igazi finom krémes állagú és bőrápoló hatású szappant használhatunk.

 

 

Balra:csokis-kókuszos; Jobbra: mézeskalácsfűszeres szappan. Igazán gusztusosak! 

 Ezekhez, vagy egyéb más  gyönyörű szappan csodákhoz az alábbi összetevőket a https://naturkence.hu oldalon könnyedén be lehet szerezni!

  • szappanalap (argán olajos, organikus, shea vajas…)
  • a készítéshez szükséges lúg
  • számos illatolaj
  • különböző szárított virágok, sók
  • illetve, ha egy kis színre vágysz, természetes színezékek!

    A cikkhez kapott segítséget nagyon köszönjük Garami-Molnár Mónikának, aki a gyönyörű szappanokat készítette.