Levendula III.

Ebben a posztban néhány ötlet a levendulavirág felhasználására az ételekben - úgymint lekvár, sütik, stb. Most itt lesz egy csomó link, mert ugyan szeretek sütni-főzni, de leírni nem szoktam pontosan, illetve sehogy.

Már érik a sárgabarack!  Én mindig készítek pár üveg levendulás sárgabarack dzsemet, isteni ( a másik kedvenc a mentás baracklekvár). Kevés virágot kell belefőzni, ne legyen erőteljes az íze.

Jól hangzik a levendulás fagyi is, ez nem saját recept, itt találod meg Chili és vanília blogjában>>

Levendulás keksz és egyéb sütemények  Limarától >>>

Végül kedvencem a levendulás csokoládé. Ezt számos kézműves csokoládékészítőnél lehet kapni. Nem véletlenül, mert isteni párosítás. 

Tihanyi levendulás forró csokihoz Szántó Tibitől mit szólsz? Szerencsére tőlünk nem messze van egy csokoládézó, ahol kapható (egyéb bűnös dolgokkal egyetemben).

Ha már ital, lehet például levendulaszörp is. Bár ez igazából tömény cukorszirup, egy kis levendulával és citrommal ízesítve.

Most kaptam egy kiló kakaómasszát, kipróbálom belőle a levendulás csokitrüffelt. A kakaómassza elég sötét és keserű, úgy gondolom mindenképpen kell hozzá nádcukor, tejszín és egy kis vaj is. Na és természetesen a levendula, ezt lehet, hogy illóolajban teszem bele. Ez a hétvégi terv, jelentkezem, hogy sikerült.

bonbon.jpgEz még nem az én gyártmányom

Címkék: levendula