A Fiatalság Szent Grál kelyhét megtalálták?

Egy cikk jelent meg a Daily Mail-ben a fenti címmel. Eszerint három új, ígéretes táplálékkiegészítő tabletta jelent meg, amely eltünteti a szarkalábakat, ráncokat, 10 évvel fiatalabbnak látszol tőle. Hatóanyagai aktiválják a kollagén és ösztrogén termelést. Hogy mit tartalmaznak: semmi csodát ! Q10, E,C vitamin,aminosavak - L-arginin, lizin, glutamin, stb, likopin (paradicsomból!), tengeri növényi kivonatok - gondolom algák. Ez mind hozzáférhető, jórésze egy ésszerű táplálkozással, bár nem olyan mennyiségben, de bevihető. Nem vagyok a vitaminbogyók híve, de néha szükség lehet rá.

Európában új kozmetikumok is megjelentek az "érett" nőknek - micsoda eufemizmus! Szóval az 50-60 körülieknek. Vörös lóhere, szójabab, vad yamgyökér tartalmúak. Ebben sincs semmi új, ezek ismertek a gyógynövényboltokban nálunk is, fitoösztrogén tartalmúak.

Semmi új nincs a nap alatt. Szerintem egyébként is főleg a genetika és az életmód határozza meg milyen ráncos leszel 60-70 évesen. Persze egy odafigyelő ápolással. Szerinted?