Édesburgonya - enni és kenni

A hétvége felfedezése az édesburgonya vagy batáta. Egy ismerős termesztette. Ez nem akármi, mert palántáról kell ültetni, nem bírja a fagyot és a termés sem áll el sokáig. Szóval most gyorsan kell 3 mázsát eladnia.Egyébként nagyon egészséges, tele karotinnak, rosttal, vitaminokkal, Mg, Na, Zn, K - a fél periódusrendszer is benne van. A Chili&vanillia receptje szerint készítettem el, fetával, hagymával. Nagyon finom lett.

Miután ennyi jóság van benne, gondoltam a bőrnek is jó lehet, kívül-belül. Utána néztem, és tényleg! Főleg a sütőtökhöz hasonlóan pakolás, maszk készülhet belőle.

Néhány ötlet:

Egy kis darab édesburgonyát főzz meg kevés vízzel - gyorsan elkészül egyébként. Ha kézmelegre kihűlt, mancsold össze, egy kis mézzel is keverd össze és már kenhető is. Hagyd 20-30 percig az arcodon.

Állítólag a főzővizet sem kell kiönteni, lábfürdőnek nagyon jó hatású.

Éppúgy mint a nem édes krumpli karikák, az édes krumpli szeletek is csökkentik a karikákat a szem körül. Nyersen kell használni.

Bevallom, nem próbáltam ki mert az összeset megettük. De jövő héten ismét veszek.