Hajolajozás - Hajsorozat 6.

Az előző posztban írtam a -szerintem - legjobb hajápoló olajokról. Most folytassuk azzal, hogyan is lehet ezeket használni:

Meleg olajos kezelés: melegíts fel még kellemes, de elég meleg hőmérsékletűre a választott olajból, vidd fel a nedves hajra. Fontos, hogy egy zuhanysapkával fedd be és tartsd melegen pl. törölközővel. 30-40 percig maradj így. Aztán hajmosás.

Fejbőr masszázs: szintén meleg olajjal ( pl. kókuszolaj) alaposan masszírozd át a fejbőrt, hajtöveket. Adhatsz illóolajokat is hozzá. Aztán alapos hajmosás.

Hajvégápoló: száraz, töredezett hajvégekre pár csepp olajat kenj - erre kimondottan ajánlott a marulaolaj, brokkoli vagy argánolaj. Hajmosás után, a száraz hajra kend, és nem kell lemosni!

Samponozás: a szokásos samponodat - ez ugye natur, vagy biosampon, vagy Te készítetted remélem - pár csepp olaj hozzáadásával felturbózhatod. Ezt akár a tenyeredben is megteheted. Én erre ajánlom pl. az avokádót, olivát, dió vagy búzacsíra olajat, brazil diót, brokkolit.

Kondicionálás: ugyanúgy a szokásos hajbalzsamodba is tehetsz pár csepp kedvenc olajat.

Hajpakolás: nagyon károsodott, kiszáradt hajra, pl. nyaralás után alkalmazd. Ugyanaz, mint a meleg olajos kezelés, csak több órára, legjobb egész éjszakára (vagy nappalra) a hajon hagyni. Persze megfelelő óvintézkedés az ágynemű érdekében!

Az olajos hajápolást elég 1-2 hetente végezni.